Školská jedáleň chutne a zdravo
Deti si pochutnajú na polievke z tekvice hokkaidó, a ako hlavné jedlo sa budú podávať Lasagne alla bolognese.
Našim stravníkom želáme dobrú chuť!
Projekt „Školská jedáleň chutne a zdravo“ bol v prvej etape realizovaný pred rokom v auguste 2020 v školskej jedálni pri Strednej odbornej škole v Snine. Marcel Ihnačák, ako odborný garant projektu, sa na našich dvoch školách bližšie zoznámil s prácou kuchárok. Zisťoval možnosti a potreby školských jedální, najmä našich stravníkov.
Hlavným cieľom projektu je zvýšiť záujem detí o stravovanie v školských jedálňach. Vyžaduje si to však množstvo úsilia v rôznych oblastiach nielen vo vzdelávaní, ale aj revíziu materiálno – spotrebných noriem a receptúr, modernizáciu technologického vybavenia školských kuchýň, efektívnejšie plánovanie jedálnych lístkov, integráciu jedál vhodných pre rôzne potravinové intolerancie, zapojenie detí a rodičov, zlepšenie platového ohodnotenia personálu a propagáciu tejto témy cez masovo-komunikačné prostriedky. Okruh oblastí je naozaj rozsiahly a ako sme sa mohli sami presvedčiť, problémy na školách sú často individuálne a špecifické.
Dátum poslednej aktualizácie: 6. 10. 2021 14:13